У Житомирі на члена КПУ і НСЖУ Сергія Фореста вдруге подали в СБУ за наругу над жертвами комуністичного режиму

В Управління СБУ області надійшло звернення від ГС «Час змін» стосовно публікацій в місцевих блогах члена правління НСЖУ Сергія Фореста. 

У зверненні, яке 25 березня підписала представниця організації “Час Змін” Ірина Коцюба, йдеться про те, що у блогах на одному із сайтів Сергій Форест відверто пропагує найжахливішого ката українського народу Сталіна.

“Законом засуджується діяльність комуністичного тоталітарного режиму в Україні, забороняється його пропаганда, та всталювлюється кримінальна відповідальність за такі протиправні діяння”, – йдеться у зверненні. 

Окрім цього, Ірина Коцюба наголошує, що Сергій Форест разом із Русланом Морозом на сайті «Inzt.net» поширює прокомуністичні, проросійські та відверто сепаратистські статті, пропагує діяльність антиукраїнських партій та громадських організацій. 

Діяльність Сергія Фореста в інформаційній сфері Житомира Ірина Коцюба вважає наругою над пам’яттю мільйонів жертв комуністичного тоталітарного режиму.

Сергій Форест це звернення назвав доносом, а ситуацію з дотриманням Закону Україну «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» порівняв з 1937-м роком.

“Не треба забувати, що паралельно із Законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» в нашій державі діє ще й Закон Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років», – сказав Форест. 

Щодо суті звернення Ірини Коцюби, то, з його слів, він не пропагував Сталіна, а переповів політичний анекдот, який йому розповів співрозмовник.

Нагадаємо, у 1937-му році у Житомирі комуністичним режимом, який очолював Сталін були розстріляні тисячі житомирян, про що свідчать розсекречені архівні дані та величезна братська могила на Музикалці, де щороку зі сльозами на очах житомиряни вшановують пам’ять розстріляних родичів. Комуністів на цих заходах немає.