У Житомирі зробили перший знімок на “бюджетному” МРТ

28 березня, в обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського було зроблено перший контрольний тестовий знімок на магнітно-резонансному томографі «Achieva 1.5T» виробництва компанії «Philips», повідомляють в облдержадміністрації. 

«Обласна рада разом із облдержадміністрацією наголошували, що оплата за МРТ відбудеться виключно за умови закінчення всіх робіт і пробного запуску цього апарату. Перший знімок зроблено, і вже завтра на бюджетній комісії та на сесії обласної ради депутатами буде розглянуто та прийнято відповідне рішення», – зазначив заступник голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Нагадаємо, 2015 році з обласного бюджету було виділено близько 30 млн грн для закупівлі комунального томографа для Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

Після проведення тендерних процедур 1 вересня 2015 року було заключено угоду про поставку та встановлення МРТ в спеціальному приміщенні на території лікарні. 7 грудня представники компанії «Philips» завезли обладнання та комплектуючі до іншої установи – КУ «Обласна база спеціального медичного постачання».

На другій сесії VII скликання 24 грудня депутати обласної ради розглядали питання оплати магнітно-резонансного томографа «Achieva 1.5T» виробництва компанії «Philips».