В лютому на Житомирщині здешевшали яйця, м’ясо та сало. Подорожчали овочі, молочні продукти та алкоголь

На продовольчому ринку в лютому 2016 яйця здешевшали на 30,7%. Рис, свинина, сало, м’ясо курей, мінеральні та джерельні води – на 3,1–1,2%. 

Про це інформує обласне управління статистики. 

Серед овочів подешевшала картопля – на 6,7%. Водночас, овочі, вирощені з насіння, піднялись в ціні на 5,6%.  

Також, знизились ціни на фрукти в цілому на 4,0%, у т.ч. банани подешевшали на 8,2%, цитрусові – на 6,6%, натомість яблука подорожчали на 3,3%.

У межах 3,8–1,0% підвищились ціни на мед, борошно і крупи, безалкогольні напої, сметану, кондитерські вироби з цукру, масло, сири, кисломолочну продукцію, фруктові соки, соняшникову олію, соуси, приправи.

Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні загалом на 0,3%, зокрема, алкогольні напої – на 1,5%.