На Житомирщині організованій групі повідомлено про підозру у незаконному видобуванні бурштину

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування організованою групою корисних копалин загальнодержавного значення.

Установлено, що житель Олевського району, з метою незаконного видобування бурштину на території Овруцького району, у січні цього року організував та очолив групу, до складу якої увійшли жителі Рівненщини.

Відтак, організована група, залучивши ще 16 інших осіб, за допомогою спеціального обладнання незаконно видобула на території Сирницького лісництва ДП «Словечанське лісове господарство» 2,8 кг коштовного каміння загальною вартістю на суму майже 300 тис грн.

Правоохоронцями викрито злочинну діяльність групи та вилучено 3 саморобні водонапірні помпи, 15 пожежних рукавів, 2 генератори, 2 акумуляторні батареї, понад 20 металевих подовжувачів, сачки, шрайбери, 3 транспортні засоби.

Наразі, за погодженням із процесуальним прокурором, організатору та учасникам організованої групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 28, ч. 2 ст. 240 КК України.

Триває досудове розслідування, яке проводиться СУ ГУНП в області.

Прес-служба прокуратури Житомирської області