На Житомирщині поліцейські викрили шахрая

Правоохоронці встановили причетність 18-річного парубка до ошуканства, який, під приводом покористуватися, видурив телефон у свого знайомого. Нині йому оголошено про підозру у вчиненні злочину.

До чергової частини Бердичівського відділу поліції звернувся 20-річний місцевий житель із заявою про шахрайство. Хлопець розповів, що знайомий попросив у тимчасове користування його мобільний телефон. Отримавшигаджет, парубок тривалий час не віддавав його, а згодом взагалі відмовився повертати.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, дільничні інспектори поліції встановили, що звинувачення заявника були небезпідставними. 18-річний хлопець, на якого він вказав, зізнався, що чужий мобільник дійсно забрав та вже встиг продати випадковому покупцеві.

– Нині триває розслідування кримінального провадження. Ми проводимо всі необхідні слідчі дії, у тому числі і щодо встановлення місця знаходження мобільного телефону потерпілого, – прокоментував начальник Бердичівського відділу поліції Роман Зайцев.

Хлопцеві, причетному до ошуканства, оголошено про підозру у вчиненні шахрайства. За чинним законодавством йому загрожує покарання від штрафу до обмеження волі на строк до 3 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області