На Житомирщині поліцейські затримали 16-річного грабіжника з Одещини

Як з’ясувалось, 16-річний хлопець, підозрюваний у крадіжці з місцевого підприємства, перебував у розшуку за вчинення злочину в рідній, Одеській, області. Переїзд в інший регіон країни не допоміг юнакові сховатися від правосуддя.

На початку квітня до Радомишльського відділення поліції звернувся представник підприємства, розташованого у с. Мірчі, із заявою про крадіжку із виробничого цеху. На місці події правоохоронці з’ясували, що зловмисник потрапив до приміщення, розбивши віконну шибку, та викрав звідти болгарку, електродриль, електрозварювальний апарат та інше майно вартістю понад 9 тисяч гривень.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, поліцейські провели низку спеціальних заходів та встановили, що до вчинення злодіяння причетний 16-річний житель м. Малина.

Слідчі з’ясували, що хлопець разом з батьками рік тому переїхав до сусіднього райцентру з Одещини, де триває розслідування вчиненого ним грабежу. У той час парубок уже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. Про те, що хлопець змінив місце проживання, одеським правоохоронцям ніхто не повідомив. Відтак юного грабіжника було оголошено у розшук.

Як розповів начальник Радомишльського відділення поліції Дмитро Нікурадзе, на Житомирщині батьки знайшли хлопцеві підробіток, влаштувавши на підприємство у Радомишльському районі. Втім той досить швидко перестав з’являтися на робочому місці, тож його було звільнено. Парубок знайшов інший спосіб заробітку: знаючи, де знаходяться вартісні інструменти, однієї ночі заліз у цех та вчинив крадіжку. Згодом продав здобич випадковим покупцям.

Нині триває подальше досудове розслідування. Хлопцеві обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Йому загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області