На Житомирщині поліція затримала крадія

Поліцейські встановили, що до крадіжки ноутбука з будинку місцевої жительки причетний 20-річний раніше судимий житель Коростенського району. Наразі чоловікові оголошено про підозру.

До чергової частини Бердичівського відділу поліції звернулась 41-річна жителька райцентру із заявою про крадіжку з її помешкання ноутбука. За словами жінки, комп’ютер зник за час її короткотривалої відсутності вдома.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. На місці події правоохоронці з’ясували, що ознак проникнення сторонніх осіб до будинку немає, відтак слід було перевірити осіб, які мали вільних доступ.

– Проведеними розшуковими заходами працівники кримінальної поліції встановили, що до крадіжки причетний раніше судимий 20-річний знайомий заявниці, – розповів начальник Бердичівського відділу поліції Роман Зайцев. – Він зізнався, що коли завітав у гості, то виявив відсутність господині, а от двері були відчинені, тож він не втримався від крадіжки.

Наразі правоохоронці встановлюють місце знаходження викраденого ноутбука. За словами молодика, він встиг здати техніку до ломбарду.

Нині парубку оголошено про підозру у скоєні крадіжки. За чинним законодавством йому загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі строком до 3 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області