На продовольчому ринку Житомирщини у березні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизились на 0,1%.
Такі дані наводить управління статистики.
Зокрема, яйця подешевшали на 17,4%, шоколад, рис, свинина, чай, молоко, сало, цукор, яловичина – на 4,5–0,5%.
Ціни на овочі знизились загалом на 4,0%, в основному, за рахунок подешевшання картоплі, капусти, овочів, вирощених з насіння, коренеплодів, цибулі та грибів на 8,2–2,4%.
У той же час, мед, сіль прянощі та кулінарні трави, борошно і крупи, кисломолочна продукція, масло, соняшникова олія, кондитерські вироби з цукру і борошна, сири, оливкова олія, фруктові соки, мінеральні та джерельні води, сметана, макаронні вироби, риба та продукти з неї (у т.ч. свіжа та заморожена риба – на 1,4%), кава, м’ясо птиці подорожчали на 4,3–0,4%.
Серед фруктів найбільше зросли ціни на цитрусові – на 1,7%, натомість яблука подешевшали на 1,6%, банани – на 0,9%.
Алкогольні напої, тютюнові вироби підвищились в ціні загалом на 0,8%, зокрема, алкогольні напої – на 1,7%.