Маневр Яценюка

Пару днів всі говорили про відставку Яценюка. Коротко накидаю думки. Яценюк заявив про свою відставку. Пішов. Зважився. Тепер про це докладніше.

Кому це вигідно? В першу чергу це вигідно Яценюку, він відразу вирішує для себе кілька питань. Якби він тримався б далі, то Президент розігнав би парламент і тоді дострокові вибори. А вибори «Народному фронту» не вигідні, так як рейтинг у них дуже низький. Звідси випливає, що депутатів у них в парламенті істотно поменшає. Тому Яценюк орієнтується вже на нову гру в парламенті і в уряді. Плюс «Батьківщина» з коаліції пішла, тому «Народний фронт» і БПП дуже навіть будуть разом. А це кілька міністерств мінімум для “Фронту”. Плюс БПП буде залежний від «Народного фронту», з огляду на ставку «Батьківщини» і «Самопомочі» на дострокові вибори. Порошенко позбавляється великого маневру і прив’язується до «Народного фронту», так як йому теж нові вибори не вигідні.

Також Яценюк технічно йдучи у відставку отримує чудову можливість повісити усі “бока” на наступного прем’єра і БПП. Також можливо він зможе сформувати нову політичну силу і чекати розвитку подій. Що буде далі? А далі можна знову зайти і в парламент і в уряд, як він не раз уже це робив.

А ми все з вами втрачаємо ресурси і час, чекаємо змін і т.д. Яценюк не дивлячись ні на що залишиться в лідерах нашої політичної, так званої, еліти, хоча елітою ЦЕ назвати вкрай важко.