У Житомирі поліцейські затримали крадіїв-гастролерів

Без категорії

Двох чоловіків, жителів Київщини, працівники Житомирського відділу поліції затримали після вчинення ними крадіжки з квартири пенсіонерки. Нині розпочато досудове розслідування.

Увечері 8 квітня до поліції звернулась 66-річна пенсіонерка із заявою про крадіжку з її квартири. За словами жінки, злодії скористалися її відсутністю упродовж дня. З помешкання зникли планшет та шуба загальною вартістю понад 7 тисяч гривень.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що зловмисники потрапили до помешкання, підібравши ключа до вхідних дверей. Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Тим часом працівники кримінальної поліції, отримавши інформацію про вчинений злочин, помітили на вулиці неподалік від місця події двох підозрілих чоловіків. Під час огляду у них виявили речі, за описом схожі на викрадені, а також зв’язки ключів та пристосування для відмикання замків. За таких обставин чоловіків доставили до Житомирського відділу поліції.

– Затриманими є двоє жителів Київщини, віком 44 та 42 роки, причому старший з них – громадянин іншої держави, – повідомив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока. – Вони зізнались у скоєному. Обидва вже були раніше засуджені за вчинення майнових злочинів.

Чоловіків було затримано в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України, нині вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Слідчі оголосили їм про підозру у вчиненні крадіжки.

Також триває перевірка щодо причетності чоловіків до інших злочинів, вчинених у м. Житомирі та області.

Затриманим загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області