Переганяючи з Білорусі “ЗІЛ”, порушники кордону збили на квадроциклі житомирського прикордонника. Відео

17 квітня вночі прикордонники Житомирського загону затримали  порушників, які причетні до незаконного переміщення автомобіля “ЗІЛ-131” з Республіки Білорусь. 

Про це повідомляють в ДПС України.

Під час затримання один з порушників здійснив наїзд квадроциклом на дільничного інспектора та вдався до втечі. Через загрозу особистому життю прикордоннику довелося застосувати зброю. 

“Спочатку прикордонний наряд в нічній тишині почув шум двигунів квадроцикла, а за декілька хвилин вантажного автомобіля, що надходив зі сторони державного кордону. Аби завадити порушенню правоохоронці негайно поінформували білоруських колег та розпочали пошуки транспортних засобів. Невдовзі на напрямку білоруського населеного пункту Роза Люксембург та українського Борутіно охоронцями держрубежу було виявлено сліди вантажного автомобіля високої прохідності через річку Словечна, які вели у тил України”, – йдеться в повідомленні.

Невдовзі в лісовому масиві було знайдено вантажне авто з свідоцтвом про реєстрацію в Республіці Білорусь, його водія та покинутий квадроцикл. Чоловік повідомив, що його нібито попросили перегнати даний транспортний засіб від кордону в глиб території України.

В подальшому неподалік місця події прикордонниками та співробітниками поліції було затримано ще двох причетних осіб, один з яких був кермувальником квадроциклу, а інший пасажиром вантажівки. 

Військовослужбовця, на якого було скоєно наїзд, з травмами нижніх кінцівок доставлено до Овруцької районної лікарні, де йому надано кваліфіковану медичну допомогу.