Під час атестації керівництво житомирської поліції по професійним питанням “ганятимуть” нові патрульні

Атестаційна комісія планує зібрати ґрунтовне досьє на начальників управлінь і обласних управлінь Нацполіції в Чернігівській, Черкаській, Вінницькій, Житомирській і Херсонській областях у рамках переатестації. Про це повідомляє “Сегодня“.

Як розповіли у МВС, у цілому закінчити переатестацію по всій країні планують до кінця червня.

“Але, можливо, доведеться продовжити ці строки. Саме зараз складаються графіки”, – розповів нам радник голови МВС Іван Варченко, який також є зараз керівником однієї з атестаційних комісій.

З його слів, для перевірки начальства створили три атестаційні комісії, у які, крім радників міністрів і громадських активістів, увійдуть патрульні поліцейські. Саме вони будуть задавати питання, пов’язані із професійною діяльністю начальників (наприклад, на знання законодавства, дії в тих чи інших ситуаціях).

На кожного з керівників начальство Нацполіції планує створити досьє, куди ввійдуть дані декларації, відомості з відкритих джерел інформації, у тому числі й із соцмереж . Як заявила керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе, комісії вивчать статистику гучних справ по кожному регіону й займуться тим, що будуть з’ясовувати, яку роль виконував той чи інший керівник у розкритті злочинів.

“Після цього в нас сформується думка, як працював той чи інший керівник”, – уточнила Деканоїдзе.

За даними Нацполіції, у кожному регіоні переатестація очікує від 25 до 45 керівників.

“Ми закликає громадськість повідомляти не тільки про негативні факти щодо роботи правоохоронців, а й про реальні професійні досягнення”, – резюмує радник Авакова Іван Варченко й додає, що ключовою відмінністю від попередніх переатестацій буде з’ясування мотивів подальшої роботи в органах.

Передбачили в новій хвилі переатестації й масові позови в суд від незадоволених її результатами. Варченко говорить, що тепер буде відбуватись повне документування процесу, складання спеціального протоколу під час співбесіди, щоб потім його у разі потреби пред’явити суду.