Воїни добровольчих батальйонів у Житомирі відвідали футбольний матч та проконтролювали запуск МРТ

5 травня батальйони «Азов», «Айдар», «Донбас», «Правий сектор», «Волонтер» вшановували в Житомирі.

За словами громадського діяча Олександра Коцюбка, “добровольці вимагали у влади негайного зменшення цін на комунальні тарифи до розмірів їх собівартості, а це, приміром, ціна газу з доставкою додому та ПДВ 441 гривня за 1000 м. куб., негайного відсторонення олігархів, які присмокталися до народної власності, та термінового припинення грабунку українського народу.

Після цього завантажившись в автобуси та армійські джипи, зрешечені кулями, добровольці здійснили дві соціальні акції спрямовані на спорт та на медицину. Перша акція – відвідали центральний стадіон «Полісся», де проходили фінальні матчі турніру «Шкіряний м’яч». 

Поспілкувалися з футболістами. Зустріч була цікавою для всіх: для дітей, котрі з цікавістю та гордістю дивились на фронтовиків, а суворі воїни с ніжністю дивились на дітей – на майбутнє країни. Представник облдержадміністрації, який відповідає за ремонт стадіону, запевнив добровольців, що до кінця травня цього року Західна трибуна стадіону буде здана в експлуатацію. 

Доборовольці також відвідали обласну лікарню ім. Гербачевського, де зустрілися з заступником головного лікаря Сусликом М.П. Воїни-патріоти вимагали на негайному введення в експлуатацію магнітно-резонансного томографа та проведення на ньому обстежень , для чого він і був придбаний. М.П. Суслик запевнив фронтовиків, що на протязі двох тижнів МРТ буде введений в експлуатацію, і громадяни Житомирської області зможуть проходити обстеження безкоштовно. Неможливо допустити, щоб бюджетний МРТ простоював, а рядом, за кілька кроків від нього, працював приватний МРТ та заробляв гроші на людському горі.

Воїни добровольчих батальйонів відвідали військове кладовище на Смолянці, де поховані їх фронтові товариші. Вони поклали квіти на могили та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

5 травня щороку в Житомирі буде днем шанування добровольчих батальйонів.”