Суд забов’язав кар’єр на Житомирщині повернути 10 га лісу

На виконання розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації від 29.12.2012, ДП «Коростенський лісгосп АПК» КП «Житомироблагроліс» облради передав у користування СП «Щорсівський гранітний кар’єр Укооппостачмашу» 9,9 га лісів терміном на 30 років для культурно-оздоровчих, рекреаційних та туристичних цілей.

Однак, лісові землі передано з порушенням вимог лісового та податкового законодавства, без погодження із Державним агентством лісових ресурсів України.

Про це повідомляють в обласній прокуратурі.

“До того ж, у договорі не передбачено механізм розрахунку плати за користування лісом, а її розмір визначено як 20 доларів США за рік, у той час, коли, відповідно до положень Податкового кодексу України, вона має становити понад 40 тис грн.” – йдеться в повідомленні.

Правову позицію прокуратури області Київський апеляційний господарський суд визнав обґрунтованою, а договір щодо довгострокового тимчасового користування СП «Щорсівський гранітний кар’єр Укооппостачмашу» лісами – недійсним, зобов’язавши підприємство повернути ліс до ДП «Коростенський лісгосп АПК».