У Житомирі ремонтують, відчищають від іржі і фарбують пішохідний міст в парку

З середини травня 2016 року розпочався капітальний ремонт житомирського підвісного пішохідного мосту в парку відпочинку ім. Ю. Гагаріна.

Роботи по реконструкції проводить будівельна компанія «Уют Строй» спільно з компанією «Теплий Дім Житомир».

Перед початком робіт був розроблений проект по реконструкції мосту, в якому були визначені види робіт, а саме очищення металевих конструкцій від іржі та фарби чисткою щітками по металу та фарбування мосту. На об’єкті повинні були працювати 80 людей, термін на виконання завдання було встановлено шість місяців.

«Коли ми розпочали роботи по реконструкції пішохідного мосту, ми вирішили, що для Житомира та жителів міста потрібно зробити якісно та на совість. Для прискорення термінів ми використовуємо гідропіскоструйну установку для очищення тримальних та балансуючих конструкцій. Для інших ділянок використовується гідроструйна установка», – розповідає директор компанії «Уют Строй» Ігор Дрогоруб.

За допомогою сучасної техніки з металевих конструкцій знімають шари старої фарби, іржу та бруд. В результаті будівельники отримують рівну поверхню, яку покривають у два шари трикомпонентною фарбою від відомого виробника фарб.

На сьогодні вже завершено ремонт балансирів. Робітники підварили всі ділянки, що відвалювались, перевірили натяжителі та троси. Для проведення реконструкції підвісного мосту запросили професійних промислових альпіністів.

«Подібні роботи не проводили протягом тридцяти років. У проекті було закладено фарбування тросів, що заборонено. Ми будемо використовувати для обробки тросів спеціальне мастило, яке обволікає трос та зупиняє потрапляння води, при цьому не втрачається його еластичність. Гарантія на ці троси до 100 років. Він натягнутий, не висить та немає дефектів», – розповідає директор компанії «Теплий Дім Житомир» Анатолій Козлов.

На даному етапі ведуться перемовини по чистці та фарбуванню перил та перемичок, які активісти розфарбували у синьо-жовті кольори.

«У проект не було внесено ремонт перил, але залишати їх у такому вигляді не красиво, бо всі металеві конструкції пофарбовані дорогою, якісною фарбою. Наша місія зараз в цілях економії подивитися чим і як ми можемо покрити перилові конструкції», – додає директор компанії «Уют Строй» Ігор Дрогоруб.

Частково будуть відремонтовані проблемні ділянки дороги: деякі ями заасфальтують, а частину забетонують. Вкрадені металеві решітки для зливу води буде замінено на пластикові. Їх забетонують та налагодять відливи, щоб вода не потрапляла на метал.

Зараз виконуються роботи по капітальному ремонту фасаду мосту. Будівельники вже зняли старі плити та заливають новий фундамент. Всі елементи вхідної групи будуть з граніту, який вже обрано.

«Вже близько місяця пішохідний міст перекрито в цілях капітального ремонту. На жаль, житомиряни ігнорують попередження про небезпеку перебування на мосту, ламають дерев’яні забори. Зараз ми встановили металу конструкцію на вході до мосту, але щодня її хтось виламує», – зазначає директор компанії «Теплий Дім Житомир» Анатолій Козлов.

Компанії-підрядники звертаються до містян з проханням не заважати капітальному ремонту, не їздити мопедами та велосипедами через міст, адже це небезпечно. Також будівельники обіцяють, що прикладуть максимум зусиль, аби закінчити роботи по ремонту до кінця червня.

Прес-служба міської ради