У Житомирі закривають 72-й театральний сезон

Минув майже рік, як 16 вересня 2015 року житомирський Драмтеатр відкрив свій 72-ий театральний сезон виставою “Любов та ненависть у Вероні”.

Прем’єрна вистава режисера Петра Авраменка поставлена за п’єсою Г. Горіна “Чума на ваші дві родини” відразу отримала найкращі відгуки глядачів та театрознавців.

Театр дотримується традиції розпочинати новорічні свята незвичайною прем’єрою для дітей. Цього сезону, для найменших глядачів, митці підготували виставу за казковою п’єсою нашого відомого земляка Василя Врублевського “Хід конем”.

На шахівниці в новорічні ранки розгорнулась справжня чарівна битва між шаховими фігурами і підступними картами. Прем’єра відбулася 25 грудня 2015 року, режисер – художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв України Наталія Тімошкіна.

10 березня 2016 року до Міжнародного дня театру відбулась ще одна прем’єра – комедія “Смішні гроші” за п’єсою англійського драматурга Рея Куні в інтерпретації режисера Петра Авраменко.

Гастрольна та фестивальна діяльність театру:

Великою подією був дебют нашого театру на театральному фестивалі «В гостях у Гоголя» м. Полтава. На суд полтавського глядача була представлена одна з кращих вистав театру «Украдене щастя» за Іваном Франком, що нагороджена «Гран-Прі» Міжнародного театрального фестивалю у м. Дніпродзержинську.. Місцева преса описувала цю подію як: “Фатальне кохання під музику «Дахи Брахи» на гоголівській сцені”!

На гастролях у цьому сезоні Житомирський театр побував: в Івано-Франківську та Коломиї, у Київському театрі на Липках, у Київському будинку офіцерів, в Рівному та Вінниці.

24 червня (п’ятниця) 2016 року відбудеться святкове театралізоване дійство, присвячене закриття 72-го театрального сезону. Головним сюрпризом для глядачів будуть нові театралізовані номери учасниками яких будуть почесні ювілярі театру:

Берелет Лілія Ігорівна – заслужена артистка України, ювілейна дата та 25 років служить в театрі

Бородій Валентина Федорівна – костюмер; 40 років служить в театрі

Водянова Галина Григорівна – помічник режисера; ювілейна дата

Гурський Анатолій Іванович – народний артист України, ювілейна дата

Карпович Микола Іванович – заслужений артист України, ювілейна дата та 25 років служить у театрі.

Кривень Микола Петрович – головний інженер; 45 років служить в театрі

Могильницька Галина Петрівна – артистка драми ювілейна дата

Сергеєва Галина Леонідівна – заслужена артистку України, ювілейна дата

Тімошкіна Наталія Миколаївна – заслужений діяч мистецтв України, художній керівник театру; ювілейна дата

Шекера Надія Михайлівна – помічник художнього керівника; ювілейна дата.

Митці театру гарантують усім глядачам святковий настрій, феєричне дійство та шалені емоції.