Фонд Соцстраху готують до розпродажу його майна на рівні України, – Вадим Столяр

“Фонд соціального страхування, який виплачує лікарняні та надає оздоровчі відпустки працівникам бюджетних установ та організації готують до розпродажу його майна на рівні України.”

Таку думку Репортеру Житомира висловив начальник фінансово-економічного відділу Виконавчої Дирекції Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Вадим Столяр.

Наводимо пряму мову.

Вадим Столяр: “15.12.2015-го року Наказом, підписаним Валерієм Сітайло, заступником Дирекції Фонду, розпочато процедуру ліквідації Виконкому виконавчої Дирекції.

Цей наказ видано з порушення Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, оскільки він не передбачає ліквідацію. Сітайло зіслався виключно на Цивільний Кодекс.

Сітайло – ставленик Фірташа, призначений на посаду в 2013-му році за поданням Федерації роботодавців України, якою керує Фірташ. З того часу Фонд перейшов на обслуговування в банку “Надра”, а це оборот Фонду у розмірі близько 16 мільярдів гривень щорічно.

Останньою крапкою став січень 2015-го року, коли банк “Надра” лише по Житомирській області присвоїв 2,5 мільйонів лікарняних коштів, які до сих пір не перераховані за призначенням. 

Чому створили Наказ про ліквідацію Фонду? Згідно процедури ліквідації немає правонаступника і все майно розпродається. Плюс, ліквідаційна комісія управляє всіма справами Фонду, ліквідаційна комісія на чолі з Сітайлом, який сам себе призначив її головою.

З метою захоплення майна по всіх областях та його подальшого розпродажу Сітайло ще з початку 2016-го року почав звільняти неугодних директорів по всіх областях. 

Коли ж ситуація дійшла до Житомирщини, наш колектив в єдиному пориві повстав проти свавілля Сітайла і не підкорився його наказу. І ось вже другий місяць ведеться наша дискредитація – тиск, залякування переслідуванням правоохоронних органів, оскільки більшість членів команди Сітайла, яку він направив на Житомирщину для вирішення питання з обласним Фондом – колишні працівники правоохоронних органів.

Ситуація складається наступним чином – ще місяць-два виплачуватимуться лікарняні, а потім взагалі фонд зникне і новий фонд, але вже без майна, необхідно буде створювати з нуля, за ваші і наші гроші.”