На Житомирщині 19-річний хлопець “обчистив” автівки без сигналізації

До Бердичівського відділу поліції із заявами про крадіжки звернулось одразу двоє місцевих жителів. У 45-річного власника ВАЗівки зникли акустичні колонки, автомагнітола та аптечка, а у 30-річного – викрали акумуляторну батарею, повідомляють в поліції.

За отриманою оперативною інформацією правоохоронці встановили особу і затримали зловмисника. Ним виявився 19-річний раніше судимий місцевий житель. Молодик у минулому вже мав проблеми із законом за вчинення аналогічних майнових злочинів.

Затриманий свою причетність до злодіянь визнав, виправдовуючись, що йому потрібні були кошти на прожиття. Як з’ясувалося, парубок обрав автівки, залишені на ніч без нагляду та необладнані сигналізацією. У салони потрапив, підібравши ключа до дверцят. Викрадене одразу ж продав на місцевому ринку, а отримані кошти витратив на розваги та алкоголь.

“За кожним з цих фактів були відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка, вчинена повторно) Кримінального кодексу України, – повідомив т.в.о. начальника Бердичівського відділу поліції Олександр Богун. – Хлопця затримано в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Він перебував у розшуку за невідбуте попереднє покарання.”

Нині хлопця перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території міста та району.