В Житомирі планують провести урбаністично-культурний захід «Майстерня міста»

У Житомирі оголошується конкурс на подання проектів для урбаністично-культурного заходу «Майстерня міста». У рамках роботи проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні Житомирською міською радою та німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» заплановано проведення урбаністично-культурного заходу «Майстерня міста» з 23 по 25 вересня 2016 року. «Майстерня міста» має на меті покращення співпраці та підвищення ефективності взаємодії громадських організацій, ініціатив, митців, ремісників, громадських активістів та Житомирської міської влади.

У середу 13.07.16 о 12:00 у прес-центрі Житомирської міської ради відбудеться презентація «Майстерні міста» та буде оголошено конкурс на подання проектів. Буде презентовано концепцію проведення цього заходу в Житомирі, окреслено провідні теми, пояснено процедуру подачі заявок та критерії відбору.

«Майстерня міста» як урбаністично-культурний проект виникла у м. Львів у 2012 році. З того часу цей захід проводиться щорічно та залучає громадян до активного вирішення спільних проблем міста.

З подальшими питаннями стосовно проекту звертайтеся: Daryna.Chuhunova@giz.de

Довідка: Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». Окрім Полтави в ньому беруть участь Житомир, Вінниця та Чернівці. Уряд Німеччини фінансує проект у розмірі 4 млн євро, Уряд Швейцарії надає майже 2 млн євро.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує Уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім пріоритетних напрямів німецька співпраця охоплює, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.