У Житомирі на пожежі чоловік отримав опіки рук та ніг

3 серпня о 00:54 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку розташованому на одній із вулиць обласного центру. За вказаною адресою виїхало два відділення вогнеборців 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

Вже на місці з’ясувалось, що пожежа виникла в одноповерховому цегляному будинку, в якому розташовані дві квартири. На момент прибуття рятувальників з вікон однієї квартири виднівся відкритий вогонь та займання вже почало розповсюджуватись по конструкціям перекриття. Зусилля бійців ДСНС одночасно були зосередженні на гасіння та на захист сусідніх споруд.

Ліквідація ускладнювалась значним пожежним навантаженням горища — дерев’яне перекриття оббите утеплювачем та речі домашнього вжитку, адже приміщення використовувалось в якості житлового. Керівником гасіння пожежі було прийнято рішення залучити на допомогу відділення 1-ї ДПРЧ та частини спеціальної техніки Управління.

Зусиллями фахівців ДСНС о 01:34 пожежу локалізовано, о 06:13 — ліквідовано. Вогнем знищено 60 кв.м перекриття, 30 кв.м покрівлі та домашнє майно. Рятувальникам вдалось запобігти поширенню вогню на суміжну квартиру, господарчу будівлю та сусідній житловий будинок.

За попередньою інформацією, загоряння сталось внаслідок куріння в оселі. Зі слів господаря, напередодні двоє друзів разом із ним вживали алкогольні напої. Чоловік прокинувся вночі від запаху диму і одразу почав будити інших. Одному із них стало зле і товариші допомогли йому швидко вийти на свіже повітря. Рятувальники, які прибули на місце подій викликали швидку допомогу. Медики з діагнозом отруєння чадним газом, опіками 2а ст. верхніх та нижніх кінцівок госпіталізували потерпілого до опікового відділення обласної лікарні. Усі обставини події наразі встановлюються.