У басейні Базеля заборонили плавати в буркіні

У Базелі місцева влада запровадила новий дрес-код в басейні Eglisee, що забороняє одягати буркіні, повідомляє Nashagazeta.ch.

Відзначається, що даний міський басейн давно став користуватися популярністю у мусульманок, які приїжджають сюди з Ельзасу і з півдня Німеччини. 

Згідно з новими правилами, починаючи з літнього сезону 2016 року в жіночу зону басейну зможуть потрапити відвідувачки тільки в класичних купальниках або спеціальних облягаючих буркіні.

При цьому басейн також буде доступний для жінок, що віддають перевагу плавати з голими грудьми.

Міська влада підкреслюють, що вводяться обмеження пов’язані в першу чергу з питанням гігієни. На їхню думку, буркіні не завжди легко відрізнити від повсякденного одягу мусульманок, тому переконатися в тому, що відвідувачка прийшла в басейн саме в купальнику, не так просто.

Раніше в Швейцарії салафітів засудили до 4 місяців в’язниці за заборону дочки купатися в басейні, навіть в буркіні.

У Швейцарії салафія боснійського походження Емір Тахіровіч отримав чотири місяці в’язниці за те, що забороняв своїй 14-річній дочці відвідувати обов’язкові заняття з плавання. Про це пише видання Nashagazeta.ch.

У повідомленні говориться, що Тахіровіч відмовився відпускати свою дочку в басейн навіть в спеціальному купальнику для мусульманських жінок – буркіні.

«Коли він намокає, під ним вгадуються форми. Я не можу допустити такого», – сказав батько в ефірі телеканалу SRF.

Адміністрації школи і владі комуни такий аргумент здався недостатньо переконливим.

На підставі скарги влади комуни прокуратура прийняла рішення відправити батька на чотири місяці в тюрму за систематичне порушення батьківських обов’язків в сфері освіти