Благоустрій просить виконком дозволити чотири дні законно поторгувати житомирським “стихійникам” та іншим підприємцям

КП «Інспекція з благоустрою м.Житомира» Житомирської міської ради проситиме виконком дозволити чотири дні провести сезонний ярмарок у місті.

Про це йдеться в проекті рішення виконавчого комітету.

Ярмарок планують з 12 вересня по 15 листопада 2016 року з 08.00 до 21.00 на вулиці Великій Бердичівській, 71 (ріг вулиць В.Бердичівської та Довженка) та проспекті Миру, 10.

Як писав Репортер, як зазначив керівник КП Юрій Юзвінській, під час чергового рейду,   в складній економічній ситуації людям потрібно заробляти, тому, в тому числі, і для так званих “стихійників” організовуватимуть ярмарки.

Правда, чи зможуть підприємці за чотири дні “зловити” гарну виручку – покаже час. Та чи стане це традицією і “стихійники” підуть з асфальту? Певно, що поки ні. Адже, умови для торговців (особливо похилого віку) виконати нереально.

Організатор ярмарку зобов’язаний забезпечити:

– наявність у учасників на торговому місці виписки з ЄДРПОУ;

– на торговельному місці продавця (юридичної особи) таблички із зазначенням назви, місцезнаходження і номера телефону суб’єкта підприємницької діяльності;на торговельному місці продавця (фізичної особи – суб’єкта підприємницької діяльності)

– таблички із зазначенням його прізвища, імені та по-батькові, місця проживання;

– дотримання громадського порядку та безпеки громадян під час проведення ярмарку;

– дотримання «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі», встановлених звукових норм;

– утримання об’єктів та прилеглої до них території в належному санітарно-технічному стані та естетичному вигляді, наявність урн;

– дотримання правил охорони праці та пожежної безпеки;

– дотримання вимог чинного законодавства України.