ФФУ воює проти Статуту ЖОФФ, а не Коцюбка

«Майже рік з Житомирською обласною федерацією футболу судилося ФСТ «Динамо» для того, щоб визнати недійсними рішення Конференції ЖОФФ від 04.09.2015г, а також для того, щоб визнати недійсним новий Статут ЖОФФ.»

Майстер спорту СРСР з футболу, член Виконкому ЖОФФ Білий Петро Михайлович:

«Цей Статут був розроблений професійними юристами з урахуванням всіх вимог нового законодавства і містив в собі пункт, який робив цей документ одним з найпрогресивніших і демократичних Статутів футбольних федерацій.

Йдеться про пункт, який не давав можливості чиновникам, депутатам, губернаторам та іншим далеким від футболу людям навіть балотуватися на керівні пости ЖОФФ, якщо вони пропрацювали в сфері футболу менше двох років. З іншого боку, цей пункт відкривав можливість співробітникам районних федерацій обиратися на керівні пости ЖОФФ. Це дуже не сподобалося ФФУ, адже, фактично, Житомирська обласна федерація футболу стала повністю незалежною організацією.

Тому керівник Житомирського ФСТ «Динамо» Леонід Українець видав довіреність на ведення судових справ юристу адвокату Андрусяку В.П. з фірми Компанія «Моrіs група», яка належить генеральному секретарю ФФУ Запісоцький Ю.Г.

Однак, суд у Рівному ця знаменита фірма програла. Рівненський суд порахував втручання ФФУ у внутрішні справи громадської організації незаконним і залишив в силі і рішення Конференції ЖОФФ від 04.09.2015 та новий Статут ЖОФФ. А Вищий Господарський Суд України скасував рішення Рівненського суду і визнав недійсними рішення Конференції та новий Статут.

Потрібно відзначити, що Апеляційну скаргу в Вищому Суді розглядали дуже швидко, буквально за тиждень, при цьому забувши повідомити про дату судових слухань і ЖОФФ і наших колективних членів.

Хочу звернути увагу на те, що і при старій каденції і при новій, головою ЖОФФ залишається Олександр Коцюбко. І всі слова Янчевського і Малиновського про те, що ФФУ воює з Коцюбко недоречні. ФФУ воює проти нового Статуту. Єдине, про що треба сказати, що Коцюбко принциповий і хоче, щоб ЖОФФ керували люди футболу, а не чиновники. Він намагається зберегти єдність нашої організації, вболіває за всіх колективних членів.

Але, на жаль, є люди, які підвели всіх колективних членів ЖОФФ і тих, хто був, і тих, кого прийняли на Конференції 04.09.2015г.,і кого, при безпосередній участі цих людей, цього членства позбавили. Я маю на увазі колишніх членів Виконкому ЖОФФ Янчевського і Малиновського. Вони увійшли в змову з тими, хто судився з нашою федерацією, тим самим вони зрадили всіх колективних членів, весь футбол Житомирщини.

Колись обидва вони говорили про те, що для них інтереси футболу понад усе. Але як тільки вони отримали владу, нехай навіть тимчасову, їх поведінка кардинальним чином змінилася. Отримавши владу і доступ до фінансів, вони забули про футбол, а стали думати тільки про свою наживу. Вони стали особисто брати гроші з команд-учасниць футбольних турнірів, стали вести себе нахабно і цинічно по відношенню до членів Виконкому ЖОФФ. Вони відмовлялися звітувати за свою діяльність перед Виконкомом ЖОФФ, і свою роботу в ЖОФФ стали безсовісно використовувати не на користь футболу, а в своїх корисливих цілях. А гроші команд за участь у Першості, Чемпіонаті, Кубку області осіли в їхніх кишенях. Тому Виконком ЖОФФ призупинив членство в Виконкомі Малиновського і Янчевського, а глава ЖОФФ звільнив за статтею.

Мушу нагадати всім, на жаль, на це ніхто не звернув уваги, але свого часу Янчевський вже був вигнаний з ЖОФФ за розкрадання колишнім главою ЖОФФ Стародубовим Валерієм Адрійовичем. Тобто ця людина знову повторила всі свої вчинки. Малиновський і Янчевський зрадили інтереси федерації і футбольної Житомирщини, тому я особисто, як член Виконкому ЖОФФ, проголосував за вигнання їх зі складу Виконкому. Я сподіваюся, що це всім нам, футбольному співтовариству, послужить хорошим уроком», – сказав Петро Білий.