Геннадій Зубко розповідав дітям про децентралізацію на Житомирщині

З робочим візитом на Житомирщині сьогодні, 23 вересня, перебуває Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва, ЖКГ України Геннадій Зубко.

Разом з т.в.о. голови облдержадміністрації Ігорем Гундичем, головою Тетерівської ОТГ Валентиною Ільницькою Міністр відвідав Тетерівську ЗОШ І-ІІІ ступенів, оглянув, як після об’єднання громади проведено роботи з термосанації закладу, а також зустрівся з учнями, яким розповів, що таке децентралізація.

«Якщо люди будуть відчувати у своїй родині, що змінилося для кожного з них, тоді буде результат реформи», – наголошує Геннадій Зубко.

Міністр регіонального розвитку поспілкувався з учнями 9-11 класів, відповів на питання, які їх хвилювали стосовно реформи децентралізації, зокрема, змін в освіті, охороні здоров’я, інфраструктурі.

«Ваші батьки у минулому році прийняли дуже важливе рішення – ініціювати об’єднання громади. Всі зміни, які ви відчуваєте сьогодні – школа змінилася, у ній стало комфортніше – це все відбувається завдяки реформі децентралізації. Зараз будується те, чим ви будете користуватися у майбутньому. Ви – молоді люди, і в майбутньому вам потрібно буде брати на себе відповідальність, проявляти ініціативність у своїй громаді і розвивати її. Зараз вам необхідно вчитися, розуміти, що таке місцеве самоврядування, підтримувати своїх батьків та ставати відповідальними людьми», – зазначив Геннадій Зубко, спілкуючись з учнями.

У рамках робочої поїздки Міністр відвідав Центр надання адміністративних послуг у с. Корчак, а також взяв участь в урочистому відкритті дитячого садочку у с. Дениші.

Прес-служба ОДА