Культурна версія

Без категорії

Проект “Культурна версія” святкування дня Житомира існує з 2011 року й активно модернізується. Цьогоріч організатори проекту провели концерт на Майдані Соборному.

Дійство почалося виступом Житомирського українського академічного музично-драматичного театру ім.І.Кочерги.

Окрім театральних виступів житомиряни почули талановитого скрипаля Святослава Кондрать`єва у супроводі Київського симфонічного оркестру.Святослав виконав відомі усім хіти: “It’s My Life”, “Besame Mucho”, а на завершення свого виступу – авторський твір “Summer play”,

Ми запитали у артистів Київського симфонічного оркестру їх думку про свято та про підготовку до концерту:

– Над цією програмою ми працювали декілька років. Наразі ми відібрали найкращі твори для виступу. Ми виступали в Житомирі неодноразово, кожного разу помічаємо зміни, приємно бачити як місто розвивається.

Також житомирян привітали Геннадій Зубко та Сергій Сухомлин:

– Я хочу побажати всім вам ,щоб ми відчували себе не мешканцями, не жителями, а в першу чергу – громадянинами, які ніколи не дадуть скривдити свою державу, – сказав Геннадій Зубко.

Багатьох потішила поява на сцені піаніста-віртуоза Євгена Хмари, який виконав знамениті “Пісню про рушник” та композицію “Танго” разом з вокалісткою Дар`єю Ковтун. 

Виступ супроводжувався номерами балету “А6”. Окрім цього, Житомиру подарували картини, на яких зображено підвісний міст та портрет Сергія Павловича Корольова.

Нас зацікавила думка житомирян про святковий концерт:

– Свято гарне,звісно такі концерти хотілося б частіше,проте я думаю,все ще попереду.

Вперше на житомирській сцені виступав інді-поп гурт “Pur:Pur”.

На завершення свята пролунав Гімн Житомира у виконанні Артема Кондратюка.

Закінчився концерт святковим феєрверком.

Лєра Наумова