НОВІ ОКУЛЯРИ ДОПОМОЖУТЬ СЛІПИМ ПОВЕРНУТИ ЗІР

Революційний продукт, під назвою IRIS II, був представлений публіці ще на початку липня, але тільки недавно отримав схвалення на проведення клінічних випробувань від провідних європейських медичних організацій.

Окуляри IRIS II створені французькою компанією Pixium Vision і складаються з трьох основних компонентів: очок з вбудованою відеокамерою, портативного комп’ютера і очного імпланта. (Отличная оправа для очков)

Камера вловлює зображення, яке аналізується комп’ютером, і за бездротовою технологією передається на встановлений під сітківку імплант.

Імплант несе на собі 150 електродів і здатний стимулювати зоровий нерв, даючи пацієнтові можливість розрізняти чорні, білі, а також близько десятка відтінків сірого кольору. Винахідники з Pixium Vision також говорять, що після адаптації пацієнти, раніше страждають від повної сліпоти, зможуть розрізняти риси обличчя людей, а також текст, написаний досить великим шрифтом.

На даний момент в експерименті беруть участь жителі Великобританії, Франції, Німеччини та Австрії, а захворювання, при яких людям постараються допомогти, відносяться до групи дегенеративних захворювань сітківки: синдром Ушера, колбочки-палочковая дистрофія, хороідеремія і деякі інші.

Нагадаємо, Xiaomi представила свої перші очки віртуальної реальності, назвавши їх VR Toy Edition. По суті, новий гаджет являє собою поліпшену версію знаменитого Google Cardboard, адже в ньому вже не картон, а лайкра, бавовна і пластик. У ці окуляри можна вставляти смартфони з діагоналями екранів від 4,7 “до 5,7”. Що незвично і навіть злегка забавно, фіксація смартфона здійснюється за допомогою двосторонніх блискавок. Рішення просте, але в той же час робоче.