На Рівненщині поліція затримала банду авторитета “Куци”, яка грабувала авто на Житомирщині та в інших областях. Відео

На території Рівненської області правоохоронці затримали п’ятьох членів озброєної злочинної групи. Зловмисники вже не перший рік тероризували мешканців 13 областей України.

За інформацією прес-служби Національної поліції України, злочинці діяли на автошляхах Рівненської, Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернівецької, Хмельницької, Миколаївської, Вінницької та Одеської областей.

Діяли бандити загалом вночі. Між 1 та 4 годинами ночі вони займалися грабунком водіїв та пасажирів, які в цей час зупинялися відпочити на освітлених місцях біля паркувальних майданчиків. Щоб постраждалі не могли втекти, злочинці пробивали в машинах колеса, розбивали битами скло. Після цього грабували беззахисних людей – відбирали гроші, телефони, планшети та інші цінні речі. Діяли грабіжники професійно і миттєєво.

«Більшість розбійних нападів скоювались протягом 30 – 40 секунд, що не давало змоги пасажирам оговтатись, а охороні захистити. Розбійники зникали з місця злочину на швидкостях до 200 км/годину», – зазначили в прес-службі Нацполіції.

У правоохоронному відомстві відзначили, що у банду входили вісім осіб. У злочинній групі була чітка ієрархія та розподіл обов’язків. Керував бандою «злодій у законі» Георгій Лобдженідзе, відомий на прізвисько «Куца». У поліції встановили, що очолював та брав безпосередню участь у розбійних нападах кримінальний авторитет Іраклі Ткебучава.

«На даний час відомо про 48 кримінальних правопорушень, вчинених групою, 13 з яких – на території Рівненської області. Також учасники можуть бути причетними до скоєння ще 35 аналогічних злочинів на території України, які вони вчинили протягом липня – серпня 2016 року», – відзначили в прес-службі НПУ.