На Житомирщині незаконно вирубали дубів на 200 тисяч: дерева знайшли на лісопильні

До Лугинського відділення поліції 25 вересня надійшло повідомлення про незаконну порубку дерев дуба. У ході перевірки інформації поліцейські виявили вказану лісопродукцію на одній з пилорам Овруцького району. Розпочато досудове розслідування.

У результаті ефективної взаємодії двох сусідніх відділень поліції з’ясовано обставини викрадення 14 дерев породи дуб у Липницькому лісгоспі, неподалік с. Рудні Норинської Лугинського району. Із відповідною заявою до правоохоронців звернулись лісівники.

Перевіряючи надану ними інформацію, поліцейські виявили схожу до викраденої деревину на одній з лісопилень у м. Овручі. Власник підприємства надати документів на деревину не зміг.

Відтак у рамках розпочатого за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) ККУ кримінального провадження вказана лісопродукція вилучена. Триває з’ясування всіх обставин. Призначено відповідні товарознавчі екпертизи.

За цінами чорного ринку вартість деревини може складати від 150 до 200 тисяч гривень, – інформує відділ комунікації поліції Житомирської області.