На Житомирщині затримали автівку, яка незаконно перевозила дубові колоди

26 вересня неподалік с. Дубники Новоград-Волинського району поліцейські зупинили вантажний автомобіль «Мерседес Спрінтер», у багажному відділенні якого знаходилися колоди дубу. Документи, надані керманичем на перевірку, викликали у правоохоронців сумніви щодо своєї достовірності.

– Кількома днями раніше ми отримали відношення дирекції одного з лісових господарств Звягельщини про незаконну порубку на відповідній території близько десятка дубів. Загальна сума збитку становить близько 100 тисяч гривень, – повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко.

За словами самого водія «Мерседеса», жителя Рівненщини, він придбав колоди дубу у непрацюючого жителя Новоград-Волинського району.

Як повідомляють у поліції, нині у рамках досудового розслідування за ч.1 ст.246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України поліція клопоче перед судом про накладення арешту на затриманий автомобіль і лісопродукцію. Також для з’ясування походження вилученої деревини призначено низку необхідних експертиз. Тривають інші перевірки за наявними у поліцейських відомостями.

За чинним законодавством, незаконна порубка лісу карається штрафом, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.