У Житомирі провели чемпіонат області з шахів

23-25 вересня 2016 року в м. Житомир в приміщенні ДЮСШ №1, пройшли чемпіонати Житомирської області серед юнаків та дівчат різних вікових груп.

Участь у змаганнях взяло 73 учасника з Житомира, Коростишева, Чуднова, Бердичева, Новоград-Волинського, Володар-Волинського.

Учасники змагались у таких вікових групах:

– до 12 років (2005 р. н. і молодші)до 14 років (2003 р. н. і молодші)

– до 16 років (2001 р.н і молодші).

У головному турнірі, який став наймасовішим серед юнаків до 12 років змагались 44 учасника. Перемогу здобув фаворит турніру, Новицький Ярослав (м. Житомир). Ярослав показав 100% результат 7 перемог із 7 можливих.

2-3 місце з результатом 5.5 очок, поділили між собою Яременко Андрій та Дорошенко Віталій, за додатковими показниками став кращим Яременко Андрій (Коростишів), а третім став відповідно Дорошенко Віталій (Житомир).

Турнір серед дівчат до 12 років.

Турнір проходив за коловою системою в 7 турів.

1 місце Герасимчук Юлія (м. Коростишів) 7 очок із 7.

2 місце Менн Єва (м. Бердичів) 6 очок.

3 місце Петренко Марина (м. Житомир) 4 очок.

Дуже важливим для учасників було потрапити до топ-15 турніру (хлопці), та топ-10 (дівчата) аби отримати право на участь в півфінальних змаганнях чемпіонату України, котрий буде проходити наприкінці жовтня в Житомирі.

Серед юнаків до 14 р. перемогу в турнірі здобув Осадчук Дмитро (м. Малин) 6 очок.

2-3 місце поділили між собою Кравчук Богдан (м. Бердичів) та Приборецький Максим (м. Коростишів), котрі набрали по 4.5 очок.

Серед учасниць до 14 років перемогу здобула Пампуха Олександра (м. Житомир) з результатом 3.5 очок із 4.

Друге місце здобула Павлюк Аліна (м. Житомир), з результатом 2.5 очок.Третє місце посіла Муравська Тетяна (м. Новоград-Волинський).

Серед юнаків до 16 р.* перше місце Лудіщев Артем(м. Житомир) 5.5 очок. Друге місце Корнійчук Олександра, яка вирішила грати у заліку серед хлопців (до 16 років) 5 очок.

Серед дівчат до 16 років* перше місце з результатом 2.5 очок, посіла Олійник Анастасія (м. Житомир).

Друге місце посіла Проценко Ксенія (м. Коростишів), результат 1.5 очок.

*- у зв’язку з малою кількістю учасників турніри було об’єднано, саме тому третє місце не визначалося

Для довідки:

Півфінал чемпіонату України з шахів серед юнаків та дівчат до 12 років буде проходити в Житомирі, у приміщенні готелю «Україна». Змагання проводяться окремо серед юнаків та дівчат за швейцарською системою у 9 турів. Дата проведення змагання: 29 жовтня – 6 листопада 2016 року.