Як самостійно встановити вікна в будинку. Поради будівельника

Зводячи свій будинок з дрібних блоків автоклавного газобетону, ми відразу планували встановити в ньому сучасні пластикові вікна.

Щоб в майбутньому по кутах віконних прорізів не утворилися усадочні тріщини, в процесі кладки ми зміцнили один ряд блоків під вікном і один над ним – завели арматуру в стіни на відстань не менше 50 см від країв віконного отвору.

Кріплення рами

При замовленні вікон ми повинні були відразу вибрати спосіб кріплення до газобетонним стін – від цього залежала комплектація. Зупинилися на варіанті з зубчастими анкерними пластинами, які кріпляться до стіни двома дюбель-цвяхами та замикаються в профілі рами. Пластини повинні розміщуватися не ближче 10-15 см від кутів рами і на відстані не більше 61 см один від одного на одній стороні вікна.

Відрізав чергове вікно на місце, ми вивірити його положення по вертикалі і горизонталі за допомогою рівня, а потім тимчасово зафіксували в отворі. Після цього кожну підвідний пластину прикріпили до отвору на один дюбель-цвях: просвердлили стіну прямо через анкерну пластину, вставили дюбель і забили в нього цвях до упору. Потім, перевіривши рівнем правильність положення вікна, остаточно закріпили пластини другим дюбель-цвяхом.

Закриття щілин

Проміжки між рамою і стіною ми заповнили поліуретанової монтажної піною із середнім ступенем розширення. Піна укладається «ковбасками» середньої товщини один на одного хвилеподібними рухами вперед-назад – так застиглий матеріал не випаде з щілин. Піняться боку вікна симетрично – справа і зліва, потім – внизу і вгорі. Для прискорення затвердіння полімерний матеріал можна скропити водою з пульверизатора. Надлишок застиглої піни зрізали ножем, а поверхню вкрили паровлагонепроніцаемой стрічкою зсередини і зовні. Швидко заштукатурили укоси, щоб піна під впливом вологи і світла не почала міняти свої властивості.

Відплив і сітка

Відразу після монтажу здерли з рам захисну плівку з рекламними написами – інакше вона норовить «приварити» до пластика, і тоді вже доведеться орудувати феном і шпателем. Встановили відлив – його пластина повинна заходити в паз під рамою, щоб виключити потрапляння вологи під вікно. Сам відлив зафіксували саморізами до підвіконної планки і запінили враспор між самим відливом і нижньою частиною віконного отвору.

У готове вікно поставили протимоскитну сітку. Ми вибрали варіант з додатковою планкою посередині, яка дозволить уникнути деформації рамки, на яку натягнута сітка.

Хоча, звичайно, можна довіритись професіоналам з компанії “Вітраж” і самому не вставляти. Замовляйте металоплатикові вікна львів ціни. Гарних покупок.