Житомиряни подали 67 проектних пропозицій до бюджету участі

Подати проектні пропозиції для бюджету участі житомиряни могли з 12 липня до 5 вересня 2016 року. Загалом зареєстровано 67 бланків-заявок на загальну суму 40 мільйонів 784 тисячі 153 гривні 00 копійок. Переглянути перелік проектних пропозицій можна тут.

Нагадаємо, що 21 липня 2016 року, міська рада ухвалила рішення «Про внесення змін до Міської програми “Прозора влада. Відкрите місто” на 2016-2018 роки», яким передбачила 9 млн 103 тис. грн на реалізацію проекту «Бюджет участі» у 2017 році.

«Бюджет участі» – це можливість громади реалізовувати власні соціальні проекти за бюджетні кошти. У бюджеті міста щороку передбачатимуться гроші на реалізацію громадських проектів – 1% затвердженого обсягу власних і закріплених доходів загального фонду міського бюджету міста Житомира на поточний бюджетний період. У 2017-му в Житомирі ця сума становитиме близько 9 млн грн.

Після подачі пропозиції заявником, проект проходить перевірку виконавчими органами Житомирської міської ради. У разі невідповідності вимогам Положення, проектні пропозиції мають бути відкореговані. Корективи та необхідні зміни до проектних пропозицій повинні бути внесені автором протягом 7 календарних днів від дати отримання відповідної інформації (електронною поштою та телефоном). В іншому випадку проектна пропозиція буде відхилена.

Автор проектної пропозиції може у будь-який момент зняти свою проектну пропозицію з розгляду, але зробити це повинен не пізніше ніж за 7 календарних днів до початку голосування.

Важливо те, що власне мешканці міста своїм голосуванням обиратимуть кращі проекти. Після затвердження бюджету міста на наступний рік будуть визначені структурні підрозділи міської ради, відповідальні за виконання проектів-переможців.

Як повідомляє прес-служба міськради, реалізація проектів відбуватиметься протягом 2017 року, проводитиметься контроль за виконанням завдань, а по завершенню буде здійснено публічний звіт. Паралельно реалізації проектів 2017 року, відбуватимуться всі етапи Бюджету участі на 2018 рік.