Помер видатний український економіст та меценат Богдан Гаврилишин

24 жовтня о 5 ранку у віці 90 років пішов з життя видатний економіст і меценат Богдан Гаврилишин. Про це повідомляється на сайті Благодійного фонду Богдана Гаврилишина. 

Останні хвилини свого життя меценат провів в колі сім’ї в своїй квартирі в Києві.

Богдан Гаврилишин народився 19 жовтня 1926 року у селі Коропець Тернопільської області. Отримав диплом магістра за спеціальністю інженер-механік в Університеті Торонто, MBA в МІМ-Женева, доктора економіки та суспільних наук в Женевському університеті. Протягом 18 років очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Був членом Римського клубу, Всесвітньої академії мистецтва і науки, Міжнародної академії менеджменту, отримав звання почесного доктора в семи університетах Канади і України, консультував ряд урядів і міжнародних компаній, в тому числі General Electric, IBM, Unilever, Phillips.

Створив Міжнародний центр перспективних досліджень, Міжнародний інститут менеджменту в Індії, після – в Україні. Став співзасновником Європейського форуму з менеджменту в Давосі (тепер Всесвітній економічний форум). Ініціював створення деяких молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації Пласт, очолював фонд Богдана Гаврилишина в Києві і фонд Відродження в Женеві. Був радником президента України Леоніда Кравчука, чотирьох спікерів Ради і трьох прем’єрів.

Є автором книг “Дороговкази в майбутнє. До ефективніших суспільств” (1980) і “Залишаюся українцем” (2011). За значний внесок у розвиток України на честь 90-річчя був нагороджений орденом Свободи від президента України та орденом Святого Миколи Чудотворця від УПЦ КП.