Відкрився четвертий міжнародний аеропорт

Міжнародний аеропорт Жуковський прийме перший рейс. 

Столична авіагавань прийме літак білоруської авіакомпанії Belavia, що прямував за маршрутом Мінськ – Москва. Про це кореспонденту «Лента.Ру» повідомила представник аеропорту Наталя Смирнова.

Надалі ці рейси будуть виконуватися по понеділках, середах, п’ятницях і суботах. Вартість квитка в одну сторону складе від 34 євро, в обидва боки – 63 євро (включаючи ПДВ).

При цьому, аеропорт Анапи “Витязево”, який розташований в 8 км на північний схід від курортного селища Витязево і в 18 км на північ від Анапи, приймає літаки. Про деталі на http://www.tourister.ru/world/europe/russia/city/anapa/airports/3765

Генеральний директор Belavia Анатолій Гусаров заявив, що багато пасажирів вважають за краще добиратися з Мінська до Москви не на літаках, а наземними видами транспорту через низькі цін. Про це повідомляється на сайті авіакомпанії.

За словами Гусарова, в Belavia сподіваються, що запропоновані на польоти в Жуковський тарифи дозволять їм конкурувати з іншими способами перевезень. «Поки що рейси будуть виконуватися тільки один раз в день, але якщо ми побачимо інтерес з боку пасажирів, то збільшимо кількість частот», – додав топ-менеджер.

У понеділок, 22 серпня, Федеральне агентство повітряного транспорту (Росавіація) дозволило трьом російським перевізникам виконувати польоти за кордон з Жуковського. Відповідні допуски отримали «Ямал», «Вім-Авіа» і «Уральські авіалінії».

Четвертий міжнародний аеропорт Москви Жуковський був відкритий 30 травня. До сих пір з повітряної гавані не було скоєно жодного рейсу.

В даний час в столичному регіоні також діють аеропорти Шереметьєво, Домодєдово і Внуково.

Як повідомлялось,  в Москві почав роботу новий міжнародний аеропорт. Інформація про швидку появу четвертої авіагавань з’явилася ще на початку року, однак терміни кілька разів переносилися. 

Що являє собою аеропорт

Аеропорт Жуковський, який раніше носив назву Раменське, відкрився на базі льотно-дослідницького інституту імені М.М. Громова, який функціонує вже не одне десятиліття. Ще в 1980-х роках аеродром використовувався для відправки на Байконур космічного корабля «Буран».

Пізніше аеродром використовувався не тільки в експериментальних цілях, але і вантажний авіацією. Зокрема, звідси виконували рейси ФГУАП МНС РФ, «АЛРОСА-АВІА», Авіавиробники – «Іл», ОКБ «Туполєва» і «Сухого», авіація МВС і ФСБ.

У грудні 2013 року стало відомо, що на базі аеродрому литовська компанія Avia Solutions Group побудує новий міжнародний аеропорт. За планами за п’ять років в Жуковський інвестують близько 13 мільярдів рублів, буде побудовано понад 240 тисяч квадратних метрів інфраструктури.

На першому етапі було відкрито пасажирський термінал. Його пропускна здатність становить чотири мільйони пасажирів на рік, однак поки їм взятися нізвідки.

У майбутньому до вже існуючого терміналу додасться ще один, на території авіагавань з’явиться супутня інфраструктура – офісні будівлі, парковка, готелі і, можливо, станція «Аероекспрес»: в березні компанія заявила про готовність організувати перевезення в Жуковський при наявності залізничних підходів.