Трамп назвав Фіделя Кастро жорстоким диктатором

Обраний президент США Дональд Трамп назвав колишнього кубинського лідера Фіделя Кастро жорстоким диктатором і пообіцяв допомогти кубинському народу здобути свободу, повідомляє politico.com.

«Сьогодні світ відзначає відхід жорсткого диктатора, який пригнічував власний народ протягом майже шести десятиліть. Спадщина Фіделя Кастро – це розстрільні команди, злодійство, неймовірні страждання, бідність і порушення основних прав людини », – заявив Трамп.

Він висловив надію, що сьогоднішній день «відзначає відхід від жахів, які довелося терпіти надто довго, до майбутнього, в якому прекрасний кубинський народ буде жити в свободі, яку заслужив».

Трамп додав, що «трагедії, смерті і біль, викликані Фіделем Кастро, не можуть бути стерті з пам’яті», нова адміністрація США «зробить все, що зможе, щоб кубинський народ зміг почати шлях до процвітання і свободи».

У свою чергу діючий президент США висловив співчуття у зв’язку зі смертю колишнього кубинського лідера Фіделя Кастро. «У момент відходу Фіделя Кастро ми простягаємо руку дружби кубинському народу», – заявив Обама.

Про смерть Фіделя Кастро по кубинському телебаченні оголосили в ніч на 26 листопада. Тіло колишнього кубинського лідера буде піддано кремації відповідно до його останньої волі.