​У Житомирі стартував фестиваль документального кіно «Docudays UA»

З 8 по 12 листопада у Житомирі показуватимуть документальні стрічки в рамках “Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини”.

Фестиваль Docudays UAєнайбільшим міжнародним фестивалем документального кіно в Україні, який щорічно проходить у Києві. По завершенню Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми у різних регіонах України у рамках Мандрівного фестивалю.Метою заходу  є популяризація й сприяння розвитку документального кіно та підвищення рівня дотримання прав людини в Україні.

Щорічно з 2009 року молодіжна організація «Сучасний Формат» проводить Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UAу Житомирі.

Вчора, 8 листопада, в кінотеатрі «Україна» відбулося відкриття фестивалю та показ першого фільму.

«Фестиваль у нас буде тривати декілька днів, а, власне, до суботи. Взагалі ідея фестивалю документального кіно про права людини – це поширення питань свободи, людської гідності як найвищої цінності в суспільстві. Зрозуміло, що документальне кіно це не якийсь екшн, фільми, які ви будете переглядами всі різні і стосуються різних тематик та питань,» – розповіла Жанна Соловйова, керівник МГО «Сучасний Формат».

Перший фільм, який презентували організатори став «Девід і я». Кінострічка про незвичайну дружбу між засудженим убивцею та молодим режисером і про те, як саме ця дружба допомогла викрити правду після 29 років скоєння злочину.

Кінопокази проходитимуть о 15:00 в кінотеатрі «Україна», проте завершення фестивалю відбудеться о 19:00.

Вхід на кінопокази – вільний. Покази фільмів відбуваються мовою оригіналу, закордонні фільми – із українськими субтитрами.

Чумальчук Марія