В середньому житомиряни стали платити за “комуналку” на сто гривень більше

З початку року населенням Житомирської області сплачено за електроенергію 309,1 млн. грн, у т.ч. у вересні – 40,5 млн.грн.

Заборгованість з оплати електроенергії на кінець вересня . становила 48,2 млн.грн.

Такі дані наводить управління статистики.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги, з урахуванням електроенергії (із розрахунку 150 кВтгод), на одного власника особового рахунку становили у вересні 2016 р. 431,7 грн (у вересні 2015 р. – 319,6 грн).

Конкретніше на кінець вересня 2016 р. заборгованість населення за централізоване опалення та гаряче водопостачання становила 45,9 млн. грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій – 40,1 млн. грн, за централізоване водопостачання та водовідведення – 15,0 млн. грн, за вивезення побутових відходів – 5,1 млн. грн. 

“В той же час, за рахунок перевищення нарахованих бюджетних коштів (призначені субсидії) організаціям, що надають домогосподарствам послуги газопостачання, над вартістю фактично спожитих послуг та погашення боргів попередніх періодів, заборгованість населення з оплати цього виду послуг на кінець вересня 2016 р. була відсутня”, – йдеться в повідомленні.

Як писав Репортер, майже половина області живе на субсидії.