Адвокати та активісти дуже чекають переатестацію судді одного з райсудів Житомирської області. Відео

Українські суди зазнають кардинальних змін – так нам пообіцяла влада.

Розпочата перевірка суддівського корпусу повинна виявити тих, хто все життя живе на одну зарплату, і – купається в розкоші. З такими обіцяють розпрощатися. Але, як кажуть в народі, обіцяти – не означає одружитися, йдеться в сюжеті “Событий”, пише “Сегодня”.

Більшість суддів, які не подали у відставку, тільки чекають своєї черги на переатестацію. Затягнуться це може аж на кілька років. Перевіряти будуть не тільки майно і знання законів, а й кількість скарг на суддю. Вивчатимуть його біографію. 

Багато адвокатів та громадські активісти дуже хочуть поспостерігати за переатестацію судді одного з райсудів Житомирської області Віталія Карпівця. Перед тим, як одягти мантію – він все життя пропрацював – міліціонером. При цьому їздить на Тойота Прадо – в автосалонах така коштує мільйон гривень.

 Просимо розповісти, як же він став суддею, а потім – і головою суду.

У кабінеті показує копію диплома – навчався в Академії внутрішніх справ. Показує трудову – там і правда два записи. Органи внутрішніх справ і суд.

З МВС на наш запит надіслали відповідь – нинішній суддя і правда був заступником начальника райвідділу – ось тільки – по роботі з персоналом. А ще – від адвокатів – ми отримали ось це відео – тут Карповець сидить поруч з одним з підсудних – як конвоїр. Показую відео судді.

Але незважаючи на карколомну кар’єру – з конвоїрів в судді, – у вищу кваліфікаційну комісію – до Карпівця питань може і не виникнути – за документами адже у нього – все чисто. Є й відповідь – звідки Тойота Прадо? Каже – це не його – у нього просто право користування.

Втім – до суддів першої інстанції – до яких належить і Віталій Карповець – комісія добереться ще не скоро.

Деталі та загалом відеосюжет про переатестацію українських суддів у відео