10 грудня в області завершився сезон цукроваріння.
Про це 16 грудня повідомляють в Управлінні агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.
Солодкі корені переробляли два підприємства – ПАТ “Червонський цукровик” (смт Червоне Андрушівського району) і ТОВ “Сігнет-центр” (с.Андрушки Попільнянського району).
За оперативною інформацією ОДА, на заводи області у 2016 році надійшло на переробку 478 тис. тонн цукрових буряків, що на 76 тис. тонн більше, ніж у 2015 році.
Із загальних обсягів цукросировини вироблено 81,2 тис. тонн цукру, що на 18,5 тис. тонн або 30 % більше попереднього року.
“Вироблені обсяги цукру повністю забезпечують потребу області у даному продукті”, – підсумовують в Управлінні.