​У ГПУ є ще десять місяців, щоб розслідувати злочини Януковича, – Віталій Касько

У Генеральної прокуратури залишається 10 місяців, аби завершити розслідування справ щодо зловживань колишнього президента України Віктора Януковича та його оточення.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00-15:00 та 19:00-21:00) на телеканалі ZIK заявив екс-заступник генерального прокурора Віталій Касько.

«Залишається десь місяців десять, не більше, аби завершити розслідування про справах та скерувати їх до суду. Оскільки у листопаді наступного року набирають чинності зміни до Перехідних положень Конституції та до Кримінально-процесуального кодексу, згідно з якими справи про ТОП-корупцію чиновників Януковича мають бути передані до НАБУ, а інші справи, що розслідуються ГПУ, – до Державного бюро розслідувань», – зазначив Віталій Касько.

На його переконання, залишається дуже мало часу, аби генпрокуратура у межах своєї компетенції довела провадження проти високо посадовців часів Януковича та його самого до логічного кінця, себто до суду.

«Все залежить від того, який процес був досягнутий за останній час у розслідуванні. Якщо вони перебувають у такому ж стані як й рік тому, то слідчі не зможуть вкластись у такі терміни, за умови навіть інтенсивної праці. Але подивимось, можливо? за цей час слідчими була проведена ґрунтовна робота», – наголосив Касько.

За словами правника, НАБУ вже слід починати вимагати підготовки деяких справ до передачі їхньому відомству для подальшого розслідування.