Класний куток

Класні куточки в початковій школі нададуть неоціненну допомогу класному керівнику в організації навчально-виховної роботи в класі, допоможуть в організації та адаптації дітей, стануть інформаційним центром, що відображає навчальну та позакласну діяльність учнів в початковій школі.

Для Класного куточка при оформленні його в початковій школі важлива естетична привабливість, діти в цьому віці звертають увагу на колір, форму, емоційно реагують на зовнішні атрибути, оформлення. Інформаційні шкільні стенди  – краще рішення для організації класних куточків в початковій школі. Стенди барвисті, оригінальної форми, мають безліч функціональних можливостей, які зроблять Ваш класний куточок зручними, корисними, такими що привертають увагу.

Оформлення класного куточка початкової школи буде максимально зручним і цікавим за рахунок таких додаткових елементів, як підвісні кишені, утримувачі для декоративного оформлення, шнурові приставки, панорамні наклейки, картинки для класного куточка, плакати для початкової школи. У кишенях Ви зможете розмістити цікавий пізнавальний та розвивальний матеріал (книжки, журнали з головоломками, кросвордами, розмальовки). Стенд можна перетворити в галерею дитячого малюнка, виставку творчості з використанням шнурової приставки. Наклейки, картинки для початкової школи зроблять оформлення класного куточка індивідуальним і приваблюючим увагу дітей.

Якщо стенд скомплектувати з коркових осередків, то в куточку класу можна розміщувати стінгазету, виконану на аркуші ватману до А1 формату. Класний керівник спочатку чверті або навчального року становить план, графік по підготовки газети учнями, групами учнів та виставлення стінгазети. З тематичними стінгазета Ви можете проводити конкурси між класами на кращу газету.

При оформленні класного куточка можна успішно використовувати в початковій школі ідею змагання, заохочення учнів за досягнення в навчанні та іншій шкільній діяльності, при цьому куточок класу стає екраном змагання, успішності і діяльності кожного учня, сприяє мотивації навчання кожної дитини. Організаційні елементи (список класу, графік чергувань, план заходів) також повинні знайти своє відображення при оформленні куточка класу. Класний куточок можна творчо оформити до різних подій і свят (картинками, віршами, малюнками, виробами), залучаючи хлопців і допомагаючи розкрити їхні творчі таланти.