Легко відбулися: на Житомирщині депутатів за корупцію лише оштрафували

На Житомирщині двох депутатів – чоловіка і дружину сільської ради, що в Ємільчинському районі, визнано винними у скоєнні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією та оштрафовано кожного на суму 3400 грн.

Про це повідомив прокурор прокуратури області з питань організації діяльності у сфері протидії та запобігання корупції Олександр Сичук.

«Судом встановлено, що сім’я депутатів – головний лікар-епізоотолог та секретар сільської ради – неправомірно проголосували на сесії сільської ради про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення для себе (дружини) двох земельних ділянок загальною площею 0, 58 га для ведення особистого селянського господарства та обслуговування житлового будинку. Зокрема, у порушення вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомили завчасно сесію ради про реальний конфлікт інтересів – про те, що вони, як сімейне подружжя, мають приватний інтерес у вирішенні зазначеного питання», – уточнив Олександр Сичук.

За словами прокуррора, найчастіше порушення законодавства щодо врегулювання реального конфлікту інтересів допускають депутати місцевих рад під час роботи сесій. 

Вирішення земельних та бюджетних питань віднесене саме до компетенції сесій органів місцевого самоврядування.