Лікарям Житомира буде зарплата до кінця року

Виплату заробітної плати медичним працівникам Житомира у поточному році буде забезпечено у повному обсязі. Рішення про розподіл додаткових обсягів субвенцій прийнято виконавчим комітетом міської ради.

«Надійшла медична субвенція з державного бюджету – наразі ми отримаємо 9 мільйонів 604 тисячі 800 гривень. Якщо врахувати економію по енергоносіях, у сумі близько 7 мільйонів гривень, зараз ми виводимо залишок цих асигнувань, з урахуванням цих коштів буде забезпечено виплату заробітної плати медичним працівникам у поточному році у повному обсязі», – зазначив директор департаменту бюджету і фінансів міської ради Сергій Гаращук.

Також він поінформував про надходження субвенцій на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, для виплати допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям інвалідам.

Сергій Гаращук каже, що надійшла субвенція на виплату допомог сім’ям з дітьми в обсязі 16 мільйонів 500 тисяч 900 гривень, які необхідно терміново спрямувати одержувачам, а для цього ще мають відбутися засідання виконкомів Корольовської і Богунської райрад. Кабінет Міністрів прийняв розпорядження №896 і надав нам такі додаткові субвенції відповідно до тих нарахувань, які здійснили органи соціального захисту в районах. Крім того, надійшла субвенція на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у сумі 66 тисяч 452 гривні, що спрямовуються до бюджетів районів.

Прес-служба міської ради