На Житомирщині поліцейські викрили незаконні оборудки з лісом

У рамках оперативно-профілактичного відпрацювання області поліцейські проводять заходи щодо викриття та припинення незаконної діяльності з вирубки лісонасаджень. Так, 30 листопада було виявлено 2 факти незаконної порубки та крадіжки дерев.

Про це інформують у відділі комунікації поліції Житомирської області.

До Пулинського відділення поліції надійшло повідомлення від майстра лісу про виявлення незаконної порубки понад 60 дерев. На місці події працівники поліції з’ясували, що упродовж листопада у Жмеринській дистанції лісозахисних насаджень, поблизу с. Мартинівки, було вирубано 42 дерева породи дуб, 20 беріз та 4 в’яза.

Експерти вилучили з місця події низку речових доказів. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 246 (Незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Нині триває встановлення суми збитку від незаконної діяльності.

Цього ж дня до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення від працівника місцевого лісгоспу про можливе викрадення соснових дерев.

Працівники слідчо-оперативної групи поліції з’ясували, що 34-річний житель с. Сусли перевозив у вантажному автомобілі «Мерседес» 77 соснових деревець висотою від 1,4 до 2,3 м без жодних документів. За попередніми даними, чоловік викрав дерева з лісового масиву поблизу смт Городниці.

Правоохоронці вилучили автомобіль з вантажем. У рамках досудового розслідування, розпочатого за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, триває з’ясування всіх обставин події. Чоловікові може загрожувати покарання від штрафу до 3-річного позбавлення волі.