Нардеп Розенблат планує зустріти Новий рік у Житомирі, а потім поїхати на “канікули” з синами в невеличке турне по Європі

Верховна Рада пішла на зимові канікули. 

У п’ятницю, 23 грудня, у депутатів було останнє в цьому році пленарне засідання. До роботи під купол народні обранці повернуться 17 січня. Правда, цьогорічні зимові канікули будуть на тиждень коротші, ніж у минулому році, коли парламентарії гуляли цілий місяць. Але навіть незважаючи на підвищення зарплат з 6 до 17 тис. грн, відпочивати за кордоном депутати, кажуть, не мають наміру. 

Більшість опитаних “Сегодня.ua” нардепів з сім’ями поїдуть в Карпати. Лише Вікторія Сюмар з НФ і Борислав Розенблат з БПП розглядають можливість поїздки в Австрію. Замість лиж багато парламентаріїв також віддають перевагу спокійному відпочинку вдома в колі сім’ї, на Дністрі або у Львові.

На повноцінний відпочинок у депутатів три тижні – саме стільки згідно з календарним планом п’ятої сесії ВР не буде пленарних засідань. І хоч перший тиждень 2017 року на парламентському сайті позначена як “робота в комітетах, комісіях і фракціях”, всі парламентарії чесно кажуть, що святкуватимуть і відпочиватимуть. 

“Може, поїду на Буковель, може в Закопане поїду в Польщу, може ще куди в Австрію. Правда, знаєте, я вже давно не катався, просто в цьому році мій партнер їде і каже: “Поїхали в таке турне, візьмемо машини, поїдемо, подивимося”. Напевно, візьму своїх синів, і поїдемо”, – розповів нардеп від БПП Борислав Розенблат. – А сам Новий рік зустрічатиму на майдані Корольова в Житомирі”.

З урахуванням дороги, проживання, харчування та катання відпочинок в Буковелі на тиждень затягне більше ніж на 30 тис. грн. За ці гроші дійсно можна в Австрію полетіти (туроператори пропонують гірськолижний відпочинок в Австрії на 7 днів від 1000 євро або близько 30 тис. грн) або в Закопане (в Польщі за 600-700 євро або близько 20 тис. грн).