Польща вимагає від Путіна записи з літака Качинського

МЗС Польщі відправило ноту із вимогою надати записи з літака Ту-154, у якому 6 років тому розбився глава Польщі Лех Качинський разом з іншими чиновниками, інформує Радіо24.

Йдеться про матеріали, які відсутні у слідчих, однак про них розповідав сам російський лідер Володимир Путін на останній прес-конференції 23 грудня, повідомляє gazetaprawna.

“Я особисто читав переговори пілота і чоловіка з охорони загиблого президента, який зайшов до кабіни. Я особисто читав розшифровку. Увійшовши в кабіну пілотів, чоловік (забув, як його прізвище, прізвище є конкретне) вимагає посадки. Пілот відповідає: “Не можу, сідати не можна”. На що чоловік з оточення президента, який увійшов в кабіну, говорить: “Я не можу це доповісти начальнику. Роби що хочеш, сідай”, – цитують заяву Путіна.

У Польщі ж підкреслюють, що таких записів у них нема, тому або росіяни надали їм підробку розшифровки, або ж президент Росії бреше цілому світу, роблячи відповідальними в авіакатастрофі покійного польського главу та пілотів.