Рейдові групи виявили вже 5 випадків незаконної вирубки ялинок

134 рейдових бригади, в складі яких майже півтисячі працівників державної лісової охорони та поліції, цілодобово патрулюють лісові масиви та дороги Житомирської області. 

Про це повідомляють в прес-службі Житомирського ОУЛМГ.

Рейдовики виявили 5 випадків самовільних рубок у хвойних молодняках держлісфонду. На порушників накладено 340 гривень штрафів. Окрім того, їм доведеться відшкодувати ще й шкоду, нанесену лісу: в середньому по 355 гривень за кожен випадок.

В ході проведення спільного рейду лісовою охороною державного підприємства “Городницьке ЛГ” спільно з працівниками поліції ГУНПУ в Житомирській області в смт Городниця Новоград-Волинського району перевірено транспорт (мікроавтобус «Мерседес»), в якому нелегально перевозилося 77 одиниць молодняка сосни. Продукцію вилучено, порушено кримінальне провадежння. Заготівля ялинок проводилась на землях запасу сільських рад.

Нагадаємо, в минулому році в ході проведення охоронних заходів державною лісовою охороною виявлено 24 незаконно зрубані ялинки, до адміністративної відповідальності притягнено 25 осіб, накладено та стягнуто до державного бюджету 2,1 тис.грн. адмінштрафів та 5,9 тис. грн. заподіяної шкоди.