США розширили санкції щодо Росії через напад на Україну

США розширили список санкцій проти Росії у зв’язку анексією Криму і агресією на території України. Про це повідомляється на сайті міністерства фінансів США.

Про це повідомляє ipress.ua.

У список внесені сім фізичних осіб і кілька десятків організацій, а також два судна під російським прапором. Активи людей і організацій з чорного списку (SDN List) будуть заморожені на території США, американським резидентам заборонено мати з ними стосунки.

“Сьогоднішня акція є відповіддю на незаконну окупацію Криму Росією і триваючу агресію в Україні. Ці санкції спрямовані на підтримання тиску на Росію, підтримуючи витрати на окупацію Криму і підриві діяльності тих, хто підтримує насильство і нестабільність в Україні”, – сказав Джон Е. Сміт, виконавчий директор Управління з контролю за іноземними активами (OFAC).

У санкційні списки США проти Росії додано : Михайло Дідів, Михайло Клішин, Кирило Ковальчук, Дмитро Лебедєв, Дмитро Мансуров, Олег Мінаєв, Євген Пригожин.

Серед компаній наклали санкції на АТ “Інститут Будпроект”, який займається будівництвом дороги для керченського мосту. ТОВ “Карст” теж задействованая в будівництві керсенского мосту і “Кримська залізниця”.

Нагадаємо, Європейська рада продовжила пакет економічних санкцій проти Росії до 31 липня 2017 року.