За три останні доби на Житомирщині та Рівненщині активізувались бурштинокопачі-нелегали – Розенблат

Впродовж останніх трьох днів спостерігається активізація нелегальних бурштинокопачів на кількох ділянках у Житомирській та Рівненській областях.

Про це у фейсбуці написав нардеп Борислав Розенблат.

За його словами, на цей момент в урочищі Гальбіно Сарненського району Рівненської області працює близько 3000 чоловік; у селі Обище Олевського району Житомирської області – 2000 нелегальних старателів; у селі Гулянка Коростенського району по «білетах» (орієнтовна вартість одного – 450 доларів США) запускають «помповиків»; в урочищі Корабельному (Олевський район) працює близько 70 помп, в 29-32 кварталах Овруцького району – 40 помп.

“Як народний депутат звертаюся до керівництва правоохоронних органів України з вимогою негайно вжити всіх заходів для припинення незаконного видобутку бурштину! Вимагаю негайно втрутитися в ситуацію, щоб припинити знищення нашого Полісся та розкрадання національного багатства України”, – написав нардеп.

Окрім генпрокурора Юрія Луценка, очільника СБУ Василя Грицака та міністра МВС України Арсена Авакова, своє депутатське звернення Розенблат надіслав також прем`єр-міністру Володимиру Гройсману.