​Земляцтво житомирян підписало Угоду про співпрацю з Житомирською ОДА та облрадою

27 грудня 2016 року у Києві президент міжнародної громадської організації «Земляцтво житомирян» Сергій Войтенко, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма підписали угоду про співпрацю. Окрім цього, Ігоря Гундича та Володимира Ширму обрано членами ради «Земляцтва житомирян».

Під час засідання було обговорено процес децентралізації на Житомирщині та відзначено позитивні зміни, які відбуваються у новостворених об’єднаних територіальних громадах області.

«Житомирщина займає провідне місце серед регіонів України за кількістю об’єднаних громад. Лише скоротивши кількість адмінперсоналу, під час об’єднання громад ми вже матимемо економічний ефект. За рахунок вивільнених коштів громади зможуть активно розвиватися», – зазначив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

За словами голови Житомирської облради Володимира Ширми, на сьогодні є порозуміння та конструктивна співпраця між обласною радою та адміністрацією.

«Земляки є земляки. Це ті люди, які завжди відчувають руку підтримки один одного. Житомирщина завжди була представлена авторитетними людьми на усіх рівнях влади, у наукових та культурних установах. Наразі ми готуємо стенд «Видатні земляки» і готові це робити спільно із Земляцтвом. На сьогодні нами вже проведено роботи з головами районних рад, які виявили зацікавленість щодо співпраці із Земляцтвом», – додав Володимир Ширма.

Окрім угоди про співпрацю, було затверджено План роботи Президії та Ради МГО «Земляцтво житомирян» на 2017 рік та Програму спільних заходів Житомирської ОДА, Житомирської обласної ради та МГО «Земляцтво житомирян» на 2017-2020 роки.

У розширеному засідання МГО «Земляцтво житомирян» взяли участь відомі земляки: екс-міський голова Києва Олександр Омельченко, екс-Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров, Народний депутат трьох скликань Володимир Стретович, заступник голови ради Земляцтва Петро Щербина, екс-голова Житомирської обласної ради Юрій Запаловський та інші.